Kan Brazilië ‘dark horse’ Servië op stal houden? | FIFA Wereldkampioenschap 2022

Brazilië en Servië sluiten de eerste speeldag op het WK af. De Brazilianen zullen op hun hoede moeten zijn, want de grote landen zijn niet ongenaakbaar in Qatar. Servië zal ongetwijfeld moed putten uit de wedstrijden van Japan en Saudi-Arabië. Kunnen Mitrovic en co de wereld nog eens verbazen?

  1. vooraf, 18 uur . Mitrovic op kop. Servië is misschien de underdog in deze wedstrijd, maar ze zijn een serieuze kanshebber om uit te groep te geraken. Met Mitrovic hebben ze, na Kane, de best scorende internationale spits op het toernooi. Hij scores maar liefst 50 goals in 76 wedstrijden. Zet Vlahovic daar nog naast en Milinkovic-Savic en Tadic daar juist achter, en je krijgt ongetwijfeld vuurwerk. Het zou een unicum zijn voor Servië als ze zich weten te plaatsen voor de knock-outfase. Je hoort links en rechts wel eens dat dit hun gouden generatie is. Sommige analisten verheffen hen zelfs tot ‘dark horse’ van dit WK. Kunnen ze de hoge verwachtingen waarmaken in Qatar?  .
  2. vooraf, 17 uur 50. Brazilië is gewaarschuwd. Brazilië is de enige ploeg die sinds de start van het WK aan elke editie heeft deelgenomen. Dat zijn er 21 om precies te zijn. Zoals zo vaak zijn ze ook in de 22ste editie de grote favoriet. Al wil dat op dit WK precies niet zo veel zeggen. Zowel Argentinië als Duitsland gingen al onderuit tegen een – op papier – veel zwakkere tegenstander.  Nu is Brazilië natuurlijk wel gewaarschuwd. De statistieken spreken trouwens in hun voordeel: de laatste 5 WK’s verloren de Brazillianen geen enkele groepswedstrijd. Nog straffer: het is sinds 1982 geleden dat ze niet eerst eindigden in de groep.  .
  3. vooraf, 17 uur 45.
  4. vooraf, 11 uur . Portret Brazilie.
  5. vooraf, 11 uur . Portret Servië.
  6. Vooraf, 11 a.m.
  7. Opstelling Brazilie. Alisson, Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro, Casemiro, Neymar, Lucas Paquetá, Raphinha, Richarlison, Vinicius Júnior
  8. Opstelling Service. Vanja Milinkovic-Savic, Nikola Milenkovic, Stefan Mitrovic, Strahinja Pavlovic, Andrija Živkovic, Nemanja Gudelj, Sergej Milinkovic-Savic, Filip Kostic, Dušan Tadic, Dusan Vlahovic, Luka Jovic

.

Leave a Comment